Wednesday, August 25, 2010

Geram punye pasal..!

Akibat terlalu teruja sgt dpt bonus aritu, spend la sesikit kt bj anak. Maklumla, anak br sorang. Kite ni gile shoping online. Senang. Jimat. Xyah susah payah tolak stroller Aariq nk carik baju2 die kt complex. Tu belum die stat ngamuk lg. Payah. Beli online sudeyyy..

Tengokla pyjamas yg cam cun kat satu blog ni. Boleh tahanla regenye, beli la dalam 2 pasang long sleeve pyjamas, selai yg short sleeve & selai rompers sumenye jenama BabyGap. Dah lame kite order mende ni, ujung bln Apr aritu. Dh konpem nk order & xde org len booking bj2 tu, terus bank in kat empunye blog RM110.60. Kebetulan stok2 baju ni pre-order, so kene tggu dlm bulan Jun '10 br dpt.

Ni la 'evidence' (cam CSI lak) yg kite dh pun bayo kt die. Bayangkan kite bank in 28 Apr 2010 tau, cube kire dh bape bulan??..

Tunggu punye tggu, smpai skang xdapek2, tmbah dh nk raye ni.

Byk kali kol die kate nk pos, tp brg xcukup, tggu lagi...dh xsabo tggu, tepon lagi, sms lagi..pastu lgsung xreply..tup tap no xleh pkai dh. Hampeh sungguh @#*&%%$@!.. punye org..

Email lgsung xbalas, no tepon dulu leh kol skang ni dh operator tu kate no xde dlm perkhidmatan lak, blog die dh dideletekan...xsilap facebook die ade lagi tupun tggu mase nk tutup akaun la tu...

Kepada empunya blog Little Adorable Boutique, Puan Erma Balqis Zubir, ngapela org melayu yg beragama Islam cam awak suka menipu org. Saya xtau masalah awak, tp kenapa awak aniaya org lain, dengan cara mengambil rezeki halal org tu untuk menyelesaikan ape kebendepun masalah awak tanpa rasa bersalah?

Kepada ibu2, bapak2 yg suka beli online ni, elakkan la beli pre-order. Kite dh serik nk beli bj2 pre-order ni. Apepun, ni xbermakna kite xlg shoping online. Even sekarang ni pun tgh mencari bj2 Aariq tuk pakai raye nanti...ready stok tau...xmo pre-order2 ni..

Ade jugak ke yg dh terkena cam kite gak??....

Nila gamba 'pesalah' yang paling dikehendaki, korang kenal tak? Tak silap die tinggal kat Bandar Tasik Selatan..

Huh..tu gamaknye asben die kot...aiii...xselamat la ko dunia akhirat..kt cni leh lepas..kt 'sane' sok menjawabla ko..!

10 comments:

eLLe said...

isk x patut2..akak pon suke beli online, so far ok...x baiklaaa org tu wat camtu, kalau xdepon just return back the money la..hmm..

ahkakbatik said...

ala kesian... akak anak mpatbelas ni hangkut semua pi shopping sebab tak caya punya pasal beli online kat mesia..

A . L . A said...

elle: tu la psl..xpatut la akak ni wat camni
ahkakbatik: 4blas, tul ke? ramai tul anak akak, sy yg sorg ni pun lotih nk menjaga..

bertudunglebihmanis said...

isk isk isk x best la cam ni.. kalau dah x de return je la blk duit tu.. kesian ko ala.. bende2 cam ni yg memburukkan peniaga2 on9 yg lain.. x baik la akak ni.. sebab die org len kang x caya dah ngan peniaga2 on9.. kesian org lain yg btul2 ikhlas berniaga.. x pe ala, ada balasan org yg makan duit org ni..

Ija said...

sara,

k ija pun terkena, tp last2 dpt gak la barang2 nie, bayo in early april, janji bulan 5, tp tgh august hari tu baru dpt.

Tensen gue.

Ija said...

sara,

k ija pun terkena, tp last2 dpt gak la barang2 nie, bayo in early april, janji bulan 5, tp tgh august hari tu baru dpt.

Tensen gue.

A . L . A said...

k.ija, kot ye pun tensen smpai 2kali komen mende sama..okla dpt balik walaupn lmbt..kite konpem kene tipu abes

Gadis H said...

huh, mmg berisiko pre-order ni... tp mmg xbek tau Puan tu. Merosakkan name orang len yg jual online je... ~ isk2

oja said...

isk isk isk..kita pnh dgr org kene tipu bli online. unsangkarable la plak kawan ku sendrik pn terkene..diorg ni tak takut ke makan duit haram...

A . L . A said...

k.oja: xpe2, sok kalo die susah nk ngucap sok baru die tau..huhuhu, memain ngan kite ek.hangin dah ni

Wednesday, August 25, 2010

Geram punye pasal..!

Akibat terlalu teruja sgt dpt bonus aritu, spend la sesikit kt bj anak. Maklumla, anak br sorang. Kite ni gile shoping online. Senang. Jimat. Xyah susah payah tolak stroller Aariq nk carik baju2 die kt complex. Tu belum die stat ngamuk lg. Payah. Beli online sudeyyy..

Tengokla pyjamas yg cam cun kat satu blog ni. Boleh tahanla regenye, beli la dalam 2 pasang long sleeve pyjamas, selai yg short sleeve & selai rompers sumenye jenama BabyGap. Dah lame kite order mende ni, ujung bln Apr aritu. Dh konpem nk order & xde org len booking bj2 tu, terus bank in kat empunye blog RM110.60. Kebetulan stok2 baju ni pre-order, so kene tggu dlm bulan Jun '10 br dpt.

Ni la 'evidence' (cam CSI lak) yg kite dh pun bayo kt die. Bayangkan kite bank in 28 Apr 2010 tau, cube kire dh bape bulan??..

Tunggu punye tggu, smpai skang xdapek2, tmbah dh nk raye ni.

Byk kali kol die kate nk pos, tp brg xcukup, tggu lagi...dh xsabo tggu, tepon lagi, sms lagi..pastu lgsung xreply..tup tap no xleh pkai dh. Hampeh sungguh @#*&%%$@!.. punye org..

Email lgsung xbalas, no tepon dulu leh kol skang ni dh operator tu kate no xde dlm perkhidmatan lak, blog die dh dideletekan...xsilap facebook die ade lagi tupun tggu mase nk tutup akaun la tu...

Kepada empunya blog Little Adorable Boutique, Puan Erma Balqis Zubir, ngapela org melayu yg beragama Islam cam awak suka menipu org. Saya xtau masalah awak, tp kenapa awak aniaya org lain, dengan cara mengambil rezeki halal org tu untuk menyelesaikan ape kebendepun masalah awak tanpa rasa bersalah?

Kepada ibu2, bapak2 yg suka beli online ni, elakkan la beli pre-order. Kite dh serik nk beli bj2 pre-order ni. Apepun, ni xbermakna kite xlg shoping online. Even sekarang ni pun tgh mencari bj2 Aariq tuk pakai raye nanti...ready stok tau...xmo pre-order2 ni..

Ade jugak ke yg dh terkena cam kite gak??....

Nila gamba 'pesalah' yang paling dikehendaki, korang kenal tak? Tak silap die tinggal kat Bandar Tasik Selatan..

Huh..tu gamaknye asben die kot...aiii...xselamat la ko dunia akhirat..kt cni leh lepas..kt 'sane' sok menjawabla ko..!

10 comments:

eLLe said...

isk x patut2..akak pon suke beli online, so far ok...x baiklaaa org tu wat camtu, kalau xdepon just return back the money la..hmm..

ahkakbatik said...

ala kesian... akak anak mpatbelas ni hangkut semua pi shopping sebab tak caya punya pasal beli online kat mesia..

A . L . A said...

elle: tu la psl..xpatut la akak ni wat camni
ahkakbatik: 4blas, tul ke? ramai tul anak akak, sy yg sorg ni pun lotih nk menjaga..

bertudunglebihmanis said...

isk isk isk x best la cam ni.. kalau dah x de return je la blk duit tu.. kesian ko ala.. bende2 cam ni yg memburukkan peniaga2 on9 yg lain.. x baik la akak ni.. sebab die org len kang x caya dah ngan peniaga2 on9.. kesian org lain yg btul2 ikhlas berniaga.. x pe ala, ada balasan org yg makan duit org ni..

Ija said...

sara,

k ija pun terkena, tp last2 dpt gak la barang2 nie, bayo in early april, janji bulan 5, tp tgh august hari tu baru dpt.

Tensen gue.

Ija said...

sara,

k ija pun terkena, tp last2 dpt gak la barang2 nie, bayo in early april, janji bulan 5, tp tgh august hari tu baru dpt.

Tensen gue.

A . L . A said...

k.ija, kot ye pun tensen smpai 2kali komen mende sama..okla dpt balik walaupn lmbt..kite konpem kene tipu abes

Gadis H said...

huh, mmg berisiko pre-order ni... tp mmg xbek tau Puan tu. Merosakkan name orang len yg jual online je... ~ isk2

oja said...

isk isk isk..kita pnh dgr org kene tipu bli online. unsangkarable la plak kawan ku sendrik pn terkene..diorg ni tak takut ke makan duit haram...

A . L . A said...

k.oja: xpe2, sok kalo die susah nk ngucap sok baru die tau..huhuhu, memain ngan kite ek.hangin dah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...