Monday, January 24, 2011

I-City Digital Lights

Sabtu lepas, tetiba en asben ajak ke I-City sebab kate die dah lame teringin nak bawak anak bini pegi sini lepas die ade buat keje kat site area situ..Disebabkan pergi sana pun tak dirancang, habis je beli barang-barang Aariq kat Pyramid, terus en asben ajak ke sana..Adoila..dahla aku dengan kasut tingginya, ngan maxi panjang gitu..rasa cam tak sesuai langsung nak ke sana. Last-last pegila jugak..alang-alang en asben tengah mood baik gini kan..

Ini budak kan semua die nak usik..kang kejang lak kene letrik..riso Ibu

Dengar kata tempat ni keras! Tapi kitaorang datang bukan nak cari pasal pun.. cuma nak luangkan masa untuk bersantai bersama keluarga tercinta.


Dekat pokok yang paling cantik kat situ..bagi aku la..

Tengok background belakang..ramai kan manusia..huhu..ni pun carik tempat yang tak ramai orang..

Sampai je sane kena bayar tiket masuk untuk kereta RM10.00. .perrghh!!!..ramai betul manusia malam ni!!..Parking pun dapat jauh sikit..jauh la pulak nak berjalan dengan high heels nak tangkap gambo..huhu..

Berbekalkan kamera BB en asben tersayang, gambar-gambar yang sempat di snap pun takdela elok sangat..kalo pakai DLSR, kot lg cun gambar..jadila kan at least ade jugak entry untuk belog ni..

Kami tak masuk ke SnoWalk dalam I-City tu..ramai sangat orang..kene beratur pulak tu..dengar pulak kene bayar tiket masuk untuk dewasa harga RM25 seorang, untuk kanak-kanak RM20 seorang...aii...lari bajet mak..ingatkan sume dalam tu free..

Kat dalam entrance SnoWalk, susah betul nak capture gambo ini budak..

Tadi masa datang I-City kena bayar RM10 untuk parking kan.. tapi nanti masa kat kaunter SnoWalk tu, tunjuk je tiket parking RM10 tadi.. nanti dorang tolak siap2 RM10 tu.. dapat la jimat RM10.. Jadik jangan lupa bawak tiket parking tu masa jalan-jalan kat I-City ni..usah biorkan dalam kereta macam asben eden..nak patah balik jauh..huhu

Harga RM25 hanya untuk baju & entry saje yea..sape yang pakai high heels cam aku ni kene la tambah lg RM10 tuk sewa kasut pulak..eeiii..leceh..lain kali la kite masuk SnoWalk ni.

Owh lagi satu, kalo lupa jugak bawak tiket parking RM10 tu, masa nak masuk Safari (lampu-lampu bentuk binatang)..kene bayo RM2 yea..so..tiket tu tolongla bawak sekali ek..macam aku ni dah rugi 2 tempat tak dapat masuk..nak bayar rasa rugi pulak.

Sebab kepenatan yang melampau dok mengejar budak kecik ni dari tadi, en asben ajak balik..die kata dah tak larat dah..tau takpe..haku ni yang pakai high heels dengan gaun, pulak tu jalan kat situ semua berbatu-batu, berbukit-bukit, mengah tau...

Ok..babai I-City..ade masa datang lagi..kali ni nak masuk SnoWalk pulak..

2 comments:

Oja said...

sama mcm i. tinggal kupon dlm kete..1st time g masih free utk masuk tpt binatang2 tu. 2cd time dh kene byr la plak...aiseh cm rugi je bukan bes sgt pon cuma tuk amik gambar aje. dr luar pon leh ..

apisv2 said...

mengunjungi blog anda..
nice;)
apisv2©

Monday, January 24, 2011

I-City Digital Lights

Sabtu lepas, tetiba en asben ajak ke I-City sebab kate die dah lame teringin nak bawak anak bini pegi sini lepas die ade buat keje kat site area situ..Disebabkan pergi sana pun tak dirancang, habis je beli barang-barang Aariq kat Pyramid, terus en asben ajak ke sana..Adoila..dahla aku dengan kasut tingginya, ngan maxi panjang gitu..rasa cam tak sesuai langsung nak ke sana. Last-last pegila jugak..alang-alang en asben tengah mood baik gini kan..

Ini budak kan semua die nak usik..kang kejang lak kene letrik..riso Ibu

Dengar kata tempat ni keras! Tapi kitaorang datang bukan nak cari pasal pun.. cuma nak luangkan masa untuk bersantai bersama keluarga tercinta.


Dekat pokok yang paling cantik kat situ..bagi aku la..

Tengok background belakang..ramai kan manusia..huhu..ni pun carik tempat yang tak ramai orang..

Sampai je sane kena bayar tiket masuk untuk kereta RM10.00. .perrghh!!!..ramai betul manusia malam ni!!..Parking pun dapat jauh sikit..jauh la pulak nak berjalan dengan high heels nak tangkap gambo..huhu..

Berbekalkan kamera BB en asben tersayang, gambar-gambar yang sempat di snap pun takdela elok sangat..kalo pakai DLSR, kot lg cun gambar..jadila kan at least ade jugak entry untuk belog ni..

Kami tak masuk ke SnoWalk dalam I-City tu..ramai sangat orang..kene beratur pulak tu..dengar pulak kene bayar tiket masuk untuk dewasa harga RM25 seorang, untuk kanak-kanak RM20 seorang...aii...lari bajet mak..ingatkan sume dalam tu free..

Kat dalam entrance SnoWalk, susah betul nak capture gambo ini budak..

Tadi masa datang I-City kena bayar RM10 untuk parking kan.. tapi nanti masa kat kaunter SnoWalk tu, tunjuk je tiket parking RM10 tadi.. nanti dorang tolak siap2 RM10 tu.. dapat la jimat RM10.. Jadik jangan lupa bawak tiket parking tu masa jalan-jalan kat I-City ni..usah biorkan dalam kereta macam asben eden..nak patah balik jauh..huhu

Harga RM25 hanya untuk baju & entry saje yea..sape yang pakai high heels cam aku ni kene la tambah lg RM10 tuk sewa kasut pulak..eeiii..leceh..lain kali la kite masuk SnoWalk ni.

Owh lagi satu, kalo lupa jugak bawak tiket parking RM10 tu, masa nak masuk Safari (lampu-lampu bentuk binatang)..kene bayo RM2 yea..so..tiket tu tolongla bawak sekali ek..macam aku ni dah rugi 2 tempat tak dapat masuk..nak bayar rasa rugi pulak.

Sebab kepenatan yang melampau dok mengejar budak kecik ni dari tadi, en asben ajak balik..die kata dah tak larat dah..tau takpe..haku ni yang pakai high heels dengan gaun, pulak tu jalan kat situ semua berbatu-batu, berbukit-bukit, mengah tau...

Ok..babai I-City..ade masa datang lagi..kali ni nak masuk SnoWalk pulak..

2 comments:

Oja said...

sama mcm i. tinggal kupon dlm kete..1st time g masih free utk masuk tpt binatang2 tu. 2cd time dh kene byr la plak...aiseh cm rugi je bukan bes sgt pon cuma tuk amik gambar aje. dr luar pon leh ..

apisv2 said...

mengunjungi blog anda..
nice;)
apisv2©

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...