Wednesday, October 27, 2010

Phone TM CDMA yang beshh!!..

Dah lama sebenarnya dapat henfon ni, tak silap awal bulan aritu, tp maklumla la kan, mak ni kekadang buta IT sikit, barula dapat tau semalam camane nak guna internet. Phone ni kompeni yang baik ati bagi free kat staf-staf. Dah nama pun free, ape lagi apply la satu kan.
Meh cite ape yang best pasal phone ni.
  • Sewa Bulanan ~ PERCUMA
  • Yuran Pakej ~ PERCUMA
  • Panggilan ke PSTN & ATUR 011 (Panggilan Tempatan, Nasional) ~ PERCUMA ke mana-mana Talian Tetap TM tanpa had keseluruh Negara.
  • Kadar Panggilan ke:
  • Talian Mudah Alih (TELCOS, Digi, Maxis) ~ 10sen
  • Talian Tetap Selain TM (Fixed OLNOS) ~ 10sen
  • IDD ~ Kadar biasa
  • Perkhidmatan SMS: ke CDMA, Talian Tetap TM & Talian ATUR 011 ~ PERCUMA
  • Perkhidmatan SMS: ke Talian Mudah Alih (TELCOS, Digi, Maxis, U-Mobile ~ 8sen
  • Deposit ~ PERCUMA
  • Yuran Penyambungan ~ PERCUMA
  • Internet Dial up 1515 (kelajuan sehingga 144 kbps) ~ PERCUMA

Nampak tak semua yang dah diboldkan tu, kaler merah lagi...Free sume...suke makk!!..

Sungguhpun guna dial up je tapi laju wooo (kena tengok coverage nye la kan). Kalo diikutkan sekarang, coverage untuk CDMA ni dah meluas. Boleh dikatakan mana-mana bandar kat Malaysia ni dah cover, even kalo pi Sarawak kat hutan banat tu pun still cover tau. Korang pernah dengar tempat nama Nunuyan, Kalabakan & Nabawan kat Sabah tu? Tempat tu semua pun cover beb...

Walaupun tak secanggih BB ke iphone ke, yang penting free..Lagipun manela mampu nak pakai phone high mentenance cam BB ngan iphone tu. Dulu masa bujang bole la, skang ni kene berjimat cermat beb..

Inilah rupa phone CDMA tu

Haruslah berFB setiap masa, tapi yang tak bestnye kamera takde yea...namapun FREE...

2 comments:

CaDLyNN said...

bestla dpt free..

Pirate said...

rate sms skrg masih free eh?

Wednesday, October 27, 2010

Phone TM CDMA yang beshh!!..

Dah lama sebenarnya dapat henfon ni, tak silap awal bulan aritu, tp maklumla la kan, mak ni kekadang buta IT sikit, barula dapat tau semalam camane nak guna internet. Phone ni kompeni yang baik ati bagi free kat staf-staf. Dah nama pun free, ape lagi apply la satu kan.
Meh cite ape yang best pasal phone ni.
  • Sewa Bulanan ~ PERCUMA
  • Yuran Pakej ~ PERCUMA
  • Panggilan ke PSTN & ATUR 011 (Panggilan Tempatan, Nasional) ~ PERCUMA ke mana-mana Talian Tetap TM tanpa had keseluruh Negara.
  • Kadar Panggilan ke:
  • Talian Mudah Alih (TELCOS, Digi, Maxis) ~ 10sen
  • Talian Tetap Selain TM (Fixed OLNOS) ~ 10sen
  • IDD ~ Kadar biasa
  • Perkhidmatan SMS: ke CDMA, Talian Tetap TM & Talian ATUR 011 ~ PERCUMA
  • Perkhidmatan SMS: ke Talian Mudah Alih (TELCOS, Digi, Maxis, U-Mobile ~ 8sen
  • Deposit ~ PERCUMA
  • Yuran Penyambungan ~ PERCUMA
  • Internet Dial up 1515 (kelajuan sehingga 144 kbps) ~ PERCUMA

Nampak tak semua yang dah diboldkan tu, kaler merah lagi...Free sume...suke makk!!..

Sungguhpun guna dial up je tapi laju wooo (kena tengok coverage nye la kan). Kalo diikutkan sekarang, coverage untuk CDMA ni dah meluas. Boleh dikatakan mana-mana bandar kat Malaysia ni dah cover, even kalo pi Sarawak kat hutan banat tu pun still cover tau. Korang pernah dengar tempat nama Nunuyan, Kalabakan & Nabawan kat Sabah tu? Tempat tu semua pun cover beb...

Walaupun tak secanggih BB ke iphone ke, yang penting free..Lagipun manela mampu nak pakai phone high mentenance cam BB ngan iphone tu. Dulu masa bujang bole la, skang ni kene berjimat cermat beb..

Inilah rupa phone CDMA tu

Haruslah berFB setiap masa, tapi yang tak bestnye kamera takde yea...namapun FREE...

2 comments:

CaDLyNN said...

bestla dpt free..

Pirate said...

rate sms skrg masih free eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...