Thursday, September 17, 2009

Raya makeover dah siap..

Malam tadi jenuh jugakla semata-mata nak tangkap gambo yang nak ditunjukkan korang sume ape bende yang korang kene tunggu-tunggu tu..huhuhu..sebelum tangkap kenela kemas umah dulu...tetibe kene la rajin sket..
Ni nak tunjuk sket gambo sebelum makeover kat area living room umah..memang kosong, yang ade tv, rak tv 20 hinggit beli kat mydin, kipas hadiah kawen, ngan toto...huhu...mase ni lagi suke kalo tido kat luar dari kat dlm bilik..leh lepak tgk tv pastu terus tido..

ni la hasilnya pas makeover, sume perabot di sponsor encik asben, abes gak la duit gaji die..nasib baikla aku pilih perabot yg murah-murah je..pilih konsep ala-ala moden gitu sebab tak payah la nak beli banyak sangat barang hiasan, perabot pun simple..yang langsir tu kakak kak oja yang buat..tengkiu sbb ni la 1st time anto kain untuk jahit langsir kat orang, selama ni tempah langsir ni keje bondaku..skang ni dah lain la sket..

ni nk tunjuk kat tempat beradu laks, sebelum ni cadar gune satin, langsir pun satin, nampak cam bilik aci la pulak...huhu..beli cadar baru kat jusco, mase tu tengah sales, dapat la murah sket..jadi nampakla redup sikit bilik tu...kire omputih kate "tone down" la sket..

Kire overall kos tuk makeover ni lebey kuang RM2k, kalo ikutkan perabot yang dibeli agak banyak juga, antaranya kos-kosnya seperti berikut:

  • Sofa L-shape Cavenzi --- RM 599
  • Rak TV Cavenzi --- RM 240
  • Coffee Table --- RM 150
  • Langsir hall & bilik (kain + upah) --- RM 230
  • Meja makan (4 seater) --- RM 299
  • Cadar --- RM 150
  • Hiasan (bunga-bungaan, pasu, runner) --- RM 350

Jimat... macam-macam boleh dapat, hanya perlu bijak berbelanja..keh.keh.keh.....

So, kengkawan semua, jemputla dtg ke umah sempena raye yang tinggal 3 ari je lg ni...tapi tunggu raye keempatla baru datang, aku balik taiping tahun ni, umah mertua...

7 comments:

oja said...

cun cun...pasni leh le make ober kt rumah daku lak....

alabgngah said...

huhu..leh je...no hal..kite suke kemas mengemas ni...konon..

Ija said...

waa.. semart la... sib baik bukan semak! :D

aaa... bunga2 tu k ija rase kejap je, nanti baby dah keluar, selamaattt..

Mas said...

hehe, best2, xsabo nk dtg beraya sambil makan ketupat dan duduk ats sofa empuk..nyum2...

alabgngah said...

bunga2 tu nama pn hiasan, dh ade anak sok jawabnye sodaqallah hul azim...

CT said...

lawaaaaaa....good job......:) moga diteruskan sampai ke anak cucu...:)

eh sara, itu cadar banyak lawa..mana bili?

unique1012 said...

cantik2.. nampak mcm rumah org dah kawin, hehehe...

Thursday, September 17, 2009

Raya makeover dah siap..

Malam tadi jenuh jugakla semata-mata nak tangkap gambo yang nak ditunjukkan korang sume ape bende yang korang kene tunggu-tunggu tu..huhuhu..sebelum tangkap kenela kemas umah dulu...tetibe kene la rajin sket..
Ni nak tunjuk sket gambo sebelum makeover kat area living room umah..memang kosong, yang ade tv, rak tv 20 hinggit beli kat mydin, kipas hadiah kawen, ngan toto...huhu...mase ni lagi suke kalo tido kat luar dari kat dlm bilik..leh lepak tgk tv pastu terus tido..

ni la hasilnya pas makeover, sume perabot di sponsor encik asben, abes gak la duit gaji die..nasib baikla aku pilih perabot yg murah-murah je..pilih konsep ala-ala moden gitu sebab tak payah la nak beli banyak sangat barang hiasan, perabot pun simple..yang langsir tu kakak kak oja yang buat..tengkiu sbb ni la 1st time anto kain untuk jahit langsir kat orang, selama ni tempah langsir ni keje bondaku..skang ni dah lain la sket..

ni nk tunjuk kat tempat beradu laks, sebelum ni cadar gune satin, langsir pun satin, nampak cam bilik aci la pulak...huhu..beli cadar baru kat jusco, mase tu tengah sales, dapat la murah sket..jadi nampakla redup sikit bilik tu...kire omputih kate "tone down" la sket..

Kire overall kos tuk makeover ni lebey kuang RM2k, kalo ikutkan perabot yang dibeli agak banyak juga, antaranya kos-kosnya seperti berikut:

  • Sofa L-shape Cavenzi --- RM 599
  • Rak TV Cavenzi --- RM 240
  • Coffee Table --- RM 150
  • Langsir hall & bilik (kain + upah) --- RM 230
  • Meja makan (4 seater) --- RM 299
  • Cadar --- RM 150
  • Hiasan (bunga-bungaan, pasu, runner) --- RM 350

Jimat... macam-macam boleh dapat, hanya perlu bijak berbelanja..keh.keh.keh.....

So, kengkawan semua, jemputla dtg ke umah sempena raye yang tinggal 3 ari je lg ni...tapi tunggu raye keempatla baru datang, aku balik taiping tahun ni, umah mertua...

7 comments:

oja said...

cun cun...pasni leh le make ober kt rumah daku lak....

alabgngah said...

huhu..leh je...no hal..kite suke kemas mengemas ni...konon..

Ija said...

waa.. semart la... sib baik bukan semak! :D

aaa... bunga2 tu k ija rase kejap je, nanti baby dah keluar, selamaattt..

Mas said...

hehe, best2, xsabo nk dtg beraya sambil makan ketupat dan duduk ats sofa empuk..nyum2...

alabgngah said...

bunga2 tu nama pn hiasan, dh ade anak sok jawabnye sodaqallah hul azim...

CT said...

lawaaaaaa....good job......:) moga diteruskan sampai ke anak cucu...:)

eh sara, itu cadar banyak lawa..mana bili?

unique1012 said...

cantik2.. nampak mcm rumah org dah kawin, hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...